Behavioural marketing: sta eens wat beter stil bij gedrag

Behavioural marketing: sta eens wat beter stil bij gedrag

Psychologie heeft van oudsher een belangrijke rol gespeeld in marketing, maar de laatste jaren lijkt het steeds vaker een ondergeschoven kindje te worden. Jammer, want wie wat meer snapt van het gedrag van mensen, kan daar ook beter op de goede manier op inspelen.

Behavioural marketing

De Deen Mads Herskind van /KL.7 was één van de sprekers op een door Webpower en Magneds georganiseerde powersessie over loyaliteit. Hij is gedragsexpert. “Ik interesseer me voor wat mensen doen vanaf het moment dat ze opstaan totdat ze weer naar bed gaan. Veel van het gedrag bestaat uit gewoontes: als je opstaat neem je een douche, maakt ontbijt klaar (vaak zonder er bewust bij na te denken wat je neemt), je poetst je tanden (vaak al jarenlang met hetzelfde merk tandpasta), daarna stap je op de fiets of in de auto en ga je naar je werk. Je gedrag wordt pas bewust als je in een ingewikkelde situatie voorrang moet verlenen. Wat mij interesseert is: waar zit de balans tussen bewust en onbewust gedrag? Wat kunnen wij marketeers doen om van bewust gedrag onbewust gedrag te maken, zodat mensen niet meer nadenken bij de keus voor jouw merk?”

In deze whitepaper geeft Mads je zes adviezen om dit te bewerkstelligen.

Over Webpower

Webpower is een wereldwijd bekende speler op het gebied van marketing automation. Wij bieden je beter inzicht in je klanten en helpen je om je publiek enthousiast te maken. Daarvoor gebruiken we persoonlijke en relevante e-mails, pushberichten, sms, sociale media én je eigen website. Onze aanpak levert je kostenbesparingen op en verhoogt je conversiepercentages. Bovendien bieden onze uitgebreide rapporten je de inzichten die je nodig hebt om je marketingaanpak verder te verbeteren.

Download de whitepaper door hiernaast je gegevens in te vullen.


Share this article

Webpower

​Wij helpen organisaties om hun marketing kwalitatief goed, persoonlijk en leuk te maken. Daarom ontwikkelen wij data gedreven marketing automation tools voor marketeers. Wij helpen jou om je boodschap te personaliseren en op het juiste moment via het gewenste kanaal te verspreiden.