Leads genereren via SEO en je eigen website

Leads genereren via SEO en je eigen website

Drie stappen om je database uit te breiden met nieuwe leads

Zoekmachinemarketing en de eigen website zijn de twee meest voor de hand liggende kanalen om leads te genereren. Hoewel veel organisaties KPI’s hebben zoals het aantal websitebezoekers, doen ze veel te weinig om deze mensen op te nemen in de database. Een gemiste kans, want de database is het startpunt van iedere cross channel campagne. Dit artikel geeft concrete tips om je database uit te breiden via SEO en je eigen website.

Consumenten en zakelijke gebruikers communiceren vandaag de dag via vele kanalen, waarvan de meeste digitaal: e-mail, Facebook, LinkedIn, Twitter, YouTube, fora op websites, recensies op productvergelijkingssites en ga zo maar door. Al deze kanalen zijn aan een persoon te linken via hun e-mailadres. Met andere woorden: het e-mailadres is een digitaal ID. Dat digitale ID vormt de basis van iedere marketingcampagne.

Ken je het e-mailadres, dan kun je heel veel communicatie die plaatsvindt linken aan een bepaalde persoon. Daarmee is het mogelijk klantkennis op te bouwen. Daarnaast is e-mail natuurlijk een van de belangrijkste marketingkanalen. Een reden te meer om zoveel mogelijk e-mailadressen te verzamelen.

We gaan zo meteen dieper in op hoe je e-mailadressen kunt verzamelen van mensen die al op je website zijn. Maar eerst besteden we kort aandacht aan hoe je ervoor kunt zorgen dat potentiële klanten je website vinden.

Over Webpower

Webpower is een wereldwijd bekende speler op het gebied van marketing automation. Wij bieden je beter inzicht in je klanten en helpen je om je publiek enthousiast te maken. Daarvoor gebruiken we persoonlijke en relevante e-mails, pushberichten, sms, sociale media én je eigen website. Onze aanpak levert je kostenbesparingen op en verhoogt je conversiepercentages. Bovendien bieden onze uitgebreide rapporten je de inzichten die je nodig hebt om je marketingaanpak verder te verbeteren.

Download de whitepaper door hiernaast je gegevens in te vullen.


Share this article

Webpower

​Wij helpen organisaties om hun marketing kwalitatief goed, persoonlijk en leuk te maken. Daarom ontwikkelen wij data gedreven marketing automation tools voor marketeers. Wij helpen jou om je boodschap te personaliseren en op het juiste moment via het gewenste kanaal te verspreiden.