Vijf stappen om je e-mail altijd te versturen zoals jij voor ogen hebt

Vijf stappen om je e-mail altijd te versturen zoals jij voor ogen hebt

Je wilt dat je boodschap optimaal over komt. Controleer je e-mail daarom altijd voordat je deze definitief verstuurt. Gebruik deze vijf stappen en verstuur je e-mail altijd zoals jij deze voor ogen hebt.

Stap 1: Snelversturen

Je hebt een e-mail gemaakt, maar je wilt hem eerst zelf controleren. Selecteer in het menu ‘content’ je e-mail, en kies bij ‘Extra’ de ‘Snelversturen’ optie. Zo stuur je de e-mail snel naar één e-mailadres. Op deze manier kun je makkelijk en snel controleren of je e-mail klopt.

Stap 2: Test e-mail

Zodra je de e-mail zelf hebt gecontroleerd, verstuur je de e-mail naar je collega’s en vraag of zij er nog een kritische blik op kunnen werpen. Het is handig dat ze dit zowel tekstueel als op design doen.

Een test e-mail verstuur je door een testgroep aan te maken, dit doe je bij je contacten. In het content menu selecteer je de e-mail, kies in het ‘Extra’ menu ‘Verstuur mailing’. Geef aan dat je de e-mail als test wil versturen. Je kunt dan alleen testgroepen als ontvangers kiezen. Je kiest dan de testgroep die je had aangemaakt en je verstuurt de test e-mail.

Stap 3: E-mailclient check

De ‘e-mailclient check’ is bedoeld om te zien hoe je e-mail er in verschillende browsers, e-mailclients en op verschillende devices eruit ziet. Zeker als je zelf je templates maakt of bewerkt, is het verstandig om je e-mail elke keer te controleren voor verzending. Misschien is je template niet aangepast, maar je weet maar nooit welke aanpassingen de e-mailclients, browsers en devices doorgevoerd hebben.

Een ‘e-mailclient check’ kan je uitvoeren door tijdens het versturen van je test e-mail aan te vinken dat je screenshots wil maken. Je kunt heel specifiek kiezen of je de screenshots van een aantal browsers, e-mailclients of devices wil, of je kunt alles selecteren. De gemaakte screenshots worden getoond als extra tab als je de e-mail via ‘Check’ bekijkt. Let op, de ‘e-mailclient check’ is een premium feature en dus alleen zichtbaar als je deze in je licentie hebt.

Wil je meer informatie over de e-mailclient check?

Neem dan contact met ons op via de website of bel 0342 423 262.

Stap 4: Mail analyse

Om een snelle laadtijd te waarborgen mogen afbeeldingen niet groter zijn dan 100kb per stuk. Gebruik ‘check’ en bekijk de mail analyse om te controleren of je e-mail niet te groot is.

Stap 5: Laatste check

Als je aan de hand van de feedback nog aanpassingen hebt gedaan, dan bestaat de kans dat teksten niet meer correct zijn. Controleer daarom de e-mail nog een laatste keer om er zeker van te zijn dat zowel de weergave als de tekst tot in de details kloppen.

Tip:

Werk je vaak samen met je collega’s aan een e-mail? Gebruik dan een teksteditor waarin je tegelijk met andere kunt werken. Zo voorkom je dat je aanpassingen worden overschreven door iemand anders die in het bestand bezig is. Een voorbeeld van een dergelijke teksteditor is Google Docs. Is de inhoud definitief? Kopieer deze dan simpelweg naar Webpower.

Wil je meer weten?

Neem dan contact met ons op via de website of bel 0342 423 262

Neem contact op

Share this article

Jochem Buisman